×

Maa Kali 108 Names: इस समय करें मां काली के 108 चमत्कारी नामों का जप, जानिए हिंदी संस्कृत और अंग्रेजी में कैसे बोले

Maa Kali 108 Names pdf in Sanskrit: मां काली ममता की मूरत है, इनके नामों के स्मरण मात्र से ये अपने भक्तों पर कृपा बरसाती है, जानते हैं मां काली के 108 चमत्कारी नाम

Suman  Mishra | Astrologer
Published on: 22 Oct 2024 9:22 AM IST (Updated on: 22 Oct 2024 11:04 AM IST)
Maa Kali 108 Names
X

Maa Kali 108 Names, social media

Maa Kali 108 Names pdf in Sanskrit : दिवाली 31 अक्टूबर और 1 नवंबर को मनाया जायेगा। इसके साथ ही इसी दिन मां काली की भी पूजा की जाती है। हर साल लक्ष्मी गणेश की पूजा के बाद अर्धरात्रि में मां काली की पूजा की जाती है। इस साल काली पूजा 31 अक्टूबर को होगी. मां काली शिव की पत्नी और दशमहाविद्याओं की ज्ञाता है। इनकी पूजा और नाम जप से सिद्धि प्राप्त होती है।

धर्मानुसार माँ काली का स्वरूप उग्र है उन्हे अत्यधिक जागृत दैवीय शक्तियों में परम स्थान मिला है। एक बार प्रसन्न होने पर मां काली अपने भक्तों की मनोकामना शीघ्र-अतिशीघ्र पूरी करती है। माँ काली देखने में भले उग्र है लेकिन उनकी पूजा आसानी से की जा सकती है। माँ काली की प्रतिमा या तस्वीर स्थापित करके तिलक, लाल पुष्प आदि से पूजन कर माँ काली को थोड़ा सा काले रंग का वस्त्र भी अर्पित करना चाहिए। दिवाली देवी काली को भी समर्पित है। यह पूजा सभी नकारात्मक ऊर्जाओं को खत्म करने और समृद्धि का स्वागत करने के लिए की जाती है। काली पूजा 2024 31 अक्टूबर को मनाई जाएगी।

मां काली की पूजा का सही समय और भोग

मां काली को खिचड़ी का भोग लगाया जाता है। माता को मूंग की दाल की खिचड़ी अति प्रिय है। काली मां की पूजा के लिए शुभ मुहूर्त रात 10.13 बजे से शुरू होकर 2.27 बजे पर समाप्त होगा। मां काली अपने भक्तों की रक्षा कर शत्रुओं का नाश करती हैं। इतना ही नहीं मां की पूजा करने से तंत्र-मंत्र का असर भी खत्म हो जाता है। मां काली की पूजा का सही समय मध्य रात्रि का होता है।

काली का मंत्र कौन सा है?

काली पूजा के साथ हर दिन मां काली के इस मंत्र का जाप करना चाहिए। ह्रौं काली महाकाली किलिकिले फट् स्वाहा॥ ऐं ह्रीं श्रीं क्लीं कालिके क्लीं श्रीं ह्रीं ऐं

शनिवार के दिन पीपल के पेड़ के नीचे सरसों के तेल का दीपक, काले तिल डालकर जलाएं। इसके साथ ही पीपल के पेड़ की 7 बार परिक्रमा करें और इस दौरान मां काली का नाम लेते रहें। मान्यताओं के अनुसार, ऐसा करने से मां काली प्रसन्न होती हैं।

मां काली के 108 नाम कौन कौन से है...

मां काली के इन 108 नाम का जो भी व्यक्ति नियमित रूप से प्रातः मध्याह्न, सायं तथा रात्रि में जप या पाठ करता है, उसके घर में माँ काली निवास करने लगती है और उस साधक को जल, अग्नि, श्मशान, युद्धस्थल में किसी भी प्रकार का भय नहीं रहता नही रहता है। साथ ही माता उसकी सभी मनोकामना पूरी कर देती है।

मां काली के 108 नाम हिंदी में कैसे बोले

काली

कापालिनी

कान्ता

कामदा

कामसुंदरी

कालरात्री

कालिका

कालभैरवपूजिता

कुरुकुल्ला

कामिनी

कमनीयस्वभाविनी

कुलीना

कुलकर्त्री

कुलवर्त्मप्रकाशिनी

कस्तूरीरसनीला

काम्या

कामस्वरूपिणी

ककारवर्णनीलया

कामधेनु

करालिका

कुलकान्ता

करालास्या

कामार्त्ता

कलावती

कृशोदरी

कामाख्या

कौमारी

कुलपालिनी

कुलजा

कुलकन्या

कलहा

कुलपूजिता

कामेश्वरी

कामकान्ता

कुब्जेश्वरगामिनी

कामदात्री

कामहर्त्री

कृष्णा

कपर्दिनी

कुमुदा

कृष्णदेहा

कालिन्दी

कुलपूजिता

काश्यपि

कृष्णमाला

कुलिशांगी

कला

क्रींरूपा

कुलगम्या

कमला

कृष्णपूजिता

कृशांगी

कन्नरी

कर्त्री

कलकण्ठी

कार्तिकी

काम्बुकण्ठी

कौलिनी

कुमुदा

कामजीविनी

कुलस्त्री

कार्तिकी

कृत्या

कीर्ति

कुलपालिका

कामदेवकला

कल्पलता

कामांगबद्धिनी

कुन्ती

कुमुदप्रिया

कदम्बकुसुमोत्सुका

कादम्बिनी

कमलिनी

कृष्णानंदप्रदायिनी

कुमारिपूजनरता

कुमारीगणशोभिता

कुमारीरंश्चरता

कुमारीव्रतधारिणी

कंकाली

कमनीया

कामशास्त्रविशारदा

कपालखड्वांगधरा

कालभैरवरूपिणि

कोटरी

कोटराक्षी

काशी

कैलाशवासिनी

कात्यायिनी

कार्यकरी

काव्यशास्त्रप्रमोदिनी

कामामर्षणरूपा

कामपीठनिवासिनी

कंकिनी

काकिनी

क्रिडा

कुत्सिता

कलहप्रिया

कुण्डगोलोद्-भवाप्राणा

कौशिकी

कीर्तीवर्धिनी

कुम्भस्तिनी

कटाक्षा

काव्या

कोकनदप्रिया

कान्तारवासिनी

कान्ति

कठिना

कृष्णवल्लभा

मां काली के 108 नाम संस्कृत और इंग्लिश में

ॐ काल्यै नमः।

Om Kalyai Namah।

ॐ कपालिन्यै नमः।

Om Kapalinyai Namah।

ॐ कान्तायै नमः।

Om Kantayai Namah।

ॐ कामदायै नमः।

Om Kamadayai Namah।

ॐ कामसुन्दर्यै नमः।

Om Kamasundaryai Namah।

ॐ कालरात्र्यै नमः।

Om Kalaratryai Namah।

ॐ कालिकायै नमः।

Om Kalikayai Namah।

ॐ कालभैरवपूजितायै नमः।

Om Kalabhairavapujitayai Namah।

ॐ कुरूकुल्लायै नमः।

Om Kurukullayai Namah।

ॐ कामिन्यै नमः।

Om Kaminyai Namah।

ॐ कमनीयस्वभाविन्यै नमः।

Om Kamaniyasvabhavinyai Namah।

ॐ कुलीनायै नमः।

Om Kulinayai Namah।

ॐ कुलकर्त्र्यै नमः।

Om Kulakartryai Namah।

ॐ कुलवर्त्मप्रकाशिन्यै नमः।

Om Kulavartmaprakashinyai Namah।

ॐ कस्तूरीरसनीलायै नमः।

Om Kasturirasanilayai Namah।

ॐ काम्यायै नमः।

Om Kamyayai Namah।

ॐ कामस्वरूपिण्यै नमः।

Om Kamasvarupinyai Namah।

ॐ ककारवर्णनिलयायै नमः।

Om Kakaravarnanilayayai Namah।

ॐ कामधेन्वै नमः।

Om Kamadhenvai Namah।

ॐ कारालिकायै नमः।

Om Karalikayai Namah।

ॐ कुलकान्तायै नमः।

Om Kulakantayai Namah।

ॐ करालास्यायै नमः।

Om Karalasyayai Namah।

ॐ कामार्तायै नमः।

Om Kamartayai Namah।

ॐ कलावत्यै नमः।

Om Kalavatyai Namah।

ॐ कृशोदर्यै नमः।

Om Krishodaryai Namah।

ॐ कामाख्यायै नमः।

Om Kamakhyayai Namah।

ॐ कौमार्यै नमः।

Om Kaumaryai Namah।

ॐ कुलपालिन्यै नमः।

Om Kulapalinyai Namah।

ॐ कुलजायै नमः।

Om Kulajayai Namah।

ॐ कुलकन्यायै नमः।

Om Kulakanyayai Namah।

ॐ कलहायै नमः।

Om Kalahayai Namah।

ॐ कुलपूजितायै नमः।

Om Kulapujitayai Namah।

ॐ कामेश्वर्यै नमः।

Om Kameshvaryai Namah।

ॐ कामकान्तायै नमः।

Om Kamakantayai Namah।

ॐ कुञ्जेश्वरगामिन्यै नमः।

Om Kunjeshvaragaminyai Namah।

ॐ कामदात्र्यै नमः।

Om Kamadatryai Namah।

ॐ कामहर्त्र्यै नमः।

Om Kamahartryai Namah।

ॐ कृष्णायै नमः।

Om Krishnayai Namah।

ॐ कपर्दिन्यै नमः।

Om Kapardinyai Namah।

ॐ कुमुदायै नमः।

Om Kumudayai Namah।

ॐ कृष्णदेहायै नमः।

Om Krishnadehayai Namah।

ॐ कालिन्द्यै नमः।

Om Kalindyai Namah।

ॐ कुलपूजितायै नमः।

Om Kulapujitayai Namah।

ॐ काश्यप्यै नमः।

Om Kashyapyai Namah।

ॐ कृष्णमात्रे नमः।

Om Krishnamatre Namah।

ॐ कुशिशाङ्ग्यै नमः।

Om Kushishangyai Namah।

ॐ कलायै नमः।

Om Kalayai Namah।

ॐ क्रींरूपायै नमः।

Om Krimrupayai Namah।

ॐ कुलगम्यायै नमः।

Om Kulagamyayai Namah।

ॐ कमलायै नमः।

Om Kamalayai Namah।

ॐ कृष्णपूजितायै नमः।

Om Krishnapujitayai Namah।

ॐ कृशाङ्ग्यै नमः।

Om Krushangyai Namah।

ॐ किन्नर्यै नमः।

Om Kinnaryai Namah।

ॐ कर्त्र्यै नमः।

Om Kartryai Namah।

ॐ कलकण्ठयै नमः।

Om Kalakanthayai Namah।

ॐ कार्तिक्यै नमः।

Om Kartikyai Namah।

ॐ कम्बुकण्ठ्यै नमः।

Om Kambukanthyai Namah।

ॐ कौलिन्यै नमः।

Om Kaulinyai Namah।

ॐ कुमुदायै नमः।

Om Kumudayai Namah।

ॐ कामजीविन्यै नमः।

Om Kamajivinyai Namah।

ॐ कुलस्त्रियै नमः।

Om Kulastriyai Namah।

ॐ कीर्तिकायै नमः।

Om Kirtikayai Namah।

ॐ कृत्यायै नमः।

Om Krutyayai Namah।

ॐ कीर्त्यै नमः।

Om Kirtyai Namah।

ॐ कुलपालिकायै नमः।

Om Kulapalikayai Namah।

ॐ कामदेवकलायै नमः।

Om Kamadevakalayai Namah।

ॐ कल्पलतायै नमः।

Om Kalpalatayai Namah।

ॐ कामाङ्ग्वर्धिन्यै नमः।

Om Kamangvardhinyai Namah।

ॐ कुन्तायै नमः।

Om Kuntayai Namah।

ॐ कुमुदप्रीतायै नमः।

Om Kumudapritayai Namah।

ॐ कदम्बकुसुमोत्सुकायै नमः।

Om Kadambakusumotsukayai Namah।

ॐ कादम्बिन्यै नमः।

Om Kadambinyai Namah।

ॐ कमलिन्यै नमः।

Om Kamalinyai Namah।

ॐ कृष्णानन्दप्रदायिन्यै नमः।

Om Krishnanandapradayinyai Namah।

ॐ कुमारीपूजनरतायै नमः।

Om Kumaripujanaratayai Namah।

ॐ कुमारीगणशोभितायै नमः।

Om Kumariganashobhitayai Namah।

ॐ कुमारीरञ्जनरतायै नमः।

Om Kumariranjanaratayai Namah।

ॐ कुमारीव्रतधारिण्यै नमः।

Om Kumarivratadharinyai Namah।

ॐ कङ्काल्यै नमः।

Om Kankalyai Namah।

कमनीयायै नमः।

Om Kamaniyayai Namah।

कामशास्त्रविशारदायै नमः।

Om Kamashastravisharadayai Namah।

ॐ कपालखट्वाङ्गधरायै नमः।

Om Kapalakhatvangadharayai Namah।

ॐ कालभैरवरूपिण्यै नमः।

Om Kalabhairavarupinyai Namah।

ॐ कोटर्यै नमः।

Om Kotaryai Namah।

ॐ कोटराक्ष्यै नमः।

Om Kotarakshyai Namah।

ॐ काशीवासिन्यै नमः।

Om Kashivasinyai Namah।

ॐ कैलासवासिन्यै नमः।

Om Kailasavasinyai Namah।

ॐ कात्यायन्यै नमः।

Om Katyayanyai Namah।

ॐ कार्यकर्यै नमः।

Om Karyakaryai Namah।

ॐ काव्यशास्त्रप्रमोदिन्यै नमः।

Om Kavyashastrapramodinyai Namah।

ॐ कामाकर्षणरूपायै नमः।

Om Kamakarshanarupayai Namah।

ॐ कामपीठनिवासिन्यै नमः।

Om Kamapithanivasinyai Namah।

ॐ कङ्गिन्यै नमः।

Om Kanginyai Namah।

ॐ काकिन्यै नमः।

Om Kakinyai Namah।

ॐ क्रीडायै नमः।

Om Kridayai Namah।

ॐ कुत्सितायै नमः।

Om Kutsitayai Namah।

ॐ कलहप्रियायै नमः।

Om Kalahapriyayai Namah।

ॐ कुण्डगोलोद्भवप्राणायै नमः।

Om Kundagolodbhavapranayai Namah।

ॐ कौशिक्यै नमः।

Om Kaushikyai Namah।

ॐ कीर्तिवर्धिन्यै नमः।

Om Kirtivardhinyai Namah।

ॐ कुम्भस्तन्यै नमः

Om Kumbhastanyai Namah।

ॐ कटाक्षायै नमः।

Om Katakshayai Namah।

ॐ काव्यायै नमः।

Om Kavyayai Namah।

ॐ कोकनदप्रियायै नमः।

Om Kokanadapriyayai Namah।

ॐ कान्तारवासिन्यै नमः।

Om Kantaravasinyai Namah।

ॐ कान्त्यै नमः।

Om Kantyai Namah।

ॐ कठिनायै नमः।

Om Kathinayai Namah।

ॐ कृष्णवल्लभायै नमः।

Om Krishnavallabhayai Namah।




Suman  Mishra | Astrologer

Suman Mishra | Astrologer

एस्ट्रोलॉजी एडिटर

मैं वर्तमान में न्यूजट्रैक और अपना भारत के लिए कंटेट राइटिंग कर रही हूं। इससे पहले मैने रांची, झारखंड में प्रिंट और इलेक्ट्रानिक मीडिया में रिपोर्टिंग और फीचर राइटिंग किया है और ईटीवी में 5 वर्षों का डेस्क पर काम करने का अनुभव है। मैं पत्रकारिता और ज्योतिष विज्ञान में खास रुचि रखती हूं। मेरे नाना जी पंडित ललन त्रिपाठी एक प्रकांड विद्वान थे उनके सानिध्य में मुझे कर्मकांड और ज्योतिष हस्त रेखा का ज्ञान मिला और मैने इस क्षेत्र में विशेषज्ञता के लिए पढाई कर डिग्री भी ली है Author Experience- 2007 से अब तक( 17 साल) Author Education – 1. बनस्थली विद्यापीठ और विद्यापीठ से संस्कृत ज्योतिष विज्ञान में डिग्री 2. रांची विश्वविद्यालय से पत्राकरिता में जर्नलिज्म एंड मास कक्मयूनिकेश 3. विनोबा भावे विश्व विदयालय से राजनीतिक विज्ञान में स्नातक की डिग्री

Next Story